BUSINESS INTELLIGENCE & ANALYTICS

Van bedrijfsdata naar waardevolle informatie

Data omzetten in nuttige informatie, dat klinkt eenvoudig, maar als je dat goed wilt doen, kost dat tijd en inspanning. Wij helpen bij het bouwen van een BI-omgeving waarmee de organisatie op ieder moment op basis van data weet wat er speelt in de organisatie.

Wij helpen u graag met onze experts de transitie te maken van data naar informatie.

Strategie voor BI en analytics

Wat is de beste strategie voor BI en analytics? Dat hangt er helemaal van af wat de organisatie wil bereiken. De omzet over de komende jaren beter kunnen voorspellen? Of nauwkeurige manieren om klanten gerichte aanbiedingen te kunnen doen?

Wanneer de doelen duidelijk zijn en we een beeld hebben van de gegevens die in de organisatie beschikbaar zijn, kunnen we bepalen wat nodig is om aan de wensen te voldoen. Nadat we samen een strategie hebben ontwikkeld, kunnen we de BI- omgeving bouwen.

Datawarehouse

De gegevens in de organisatie komen uit allerlei verschillende bronnen: databases, tekstbestanden, Excel-bestanden,externe webservices en misschien zelfs Internet of Things-apparaten. Het datawarehouse is de plek waar al die data bij elkaar komen. Alle informatie die je organisatie heeft en nodig heeft, komt in het datawarehouse te staan. Het is daarmee de enige versie van de waarheid.

ETL-Processen

ETL (extractie, transformatie, laden) is het proces waarbij we gegevens uit de verschillende databronnen bij elkaar brengen in het data-warehouse. Dit proces is vaak zeer complex omdat dit het gedeelte omvat waarbij alle data gecontroleerd wordt. Hier zorgen we ervoor dat we weten wat er in ons datawarehouse komt te staan en zorgen we ervoor dat dit altijd op een manier gebeurd dat we nooit appels met peren vergelijken.

Software op maat

Samen kiezen we de meest geschikte BI-software om de data optimaal zichtbaar te maken en te gebruiken.

Bij veel BI projecten blijkt in de praktijk een behoefte te ontstaan voor kleinere of grotere maatwerksofware. Dat kan variëren van het geautomatiseerd ophalen van gegevens uit bestaande systemen tot het volledig ontwikkelen van een bedrijfsapplicatie om op de meest optimale manier data te verzamelen.
Omdat wij de klant totaal willen bedienen hebben we dit verwerkt in onze diensten voor het optimale gemak en efficiëntie. Wij zorgen er dus voor dat je niet alle informatie bij verschillende partijen handmatig moet ophalen maar de informatie in een overzichtelijk dashboard inzichtelijk krijgt.

Dashboards en rapporten

Uiteindelijk is het de bedoeling om de antwoorden op de vraagstukken in de organisatie op een aantrekkelijke manier in beeld te brengen.

We gebruiken Microsoft Power BI en Microsoft Reporting Services om dashboards en rapporten te maken. Op basis van de wensen leveren we een complete set dashboards en rapporten. We zorgen voor optimale beveiliging, zodat gebruikers alleen die informatie zien die ze mogen zien.

Excel integratie

Door zelf rapporten te maken in Excel kunnen medewerkers hun eigen conclusies uit de verzamelde data trekken. Excel biedt uitgebreide mogelijkheden om zelf rapporten te maken met behulp van Power Pivot, DAX en draaitabellen.

Met leesrechten op het datawarehouse kunnen Excel Power Users op deze manier volledig zelf bepalen wat ze willen analyseren.

Voor organisaties die het beste uit hun BI-oplossing willen halen bieden wij alle relevante opleidingen.